L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya posa en marxa un Campus de formació en temes de seguretat i emergències oberta a la ciutadania

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya posa en marxa un Campus de formació en temes de seguretat i emergències oberta a la ciutadania.

 

L’ISPC comparteix i posa a l’abast de tothom el coneixement que genera l’activitat formativa en seguretat, riscos i emergències de l’Institut

El Campus ISPC aglutina la formació oberta i l’aprenentatge en línia i ho posa a l’abast d’alumnat, professorat, professionals i ciutadania

 

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha posat en marxa un nou espai web que aglutina la formació oberta i d’aprenentatge en línia de l’Institut en l’àmbit de seguretat, riscos i emergències per posar-la a l’abast d’alumnat, professorat, professionals i ciutadania.

El Campus ISPC s’estructura en quatre grans blocs: cursos obertspíndoles formativesdiàlegs i conferències i ISPC en Xarxa —aquest últim d’accés limitat a usuaris registrats.

Amb el nou Campus ISPC s’estrenen també dues sèries de píndoles formatives sobre aspectes concrets de seguretat: l’autoprotecció digital​ i la prevenció de violències masclistes mitjançant el disseny ambiental​.

D’altra banda, els continguts s’organitzen per àrees temàtiques: autoprotecció digital, gestió de la seguretat, riscos i emergències i violències masclistes.

Les píndoles sobre l’autoprotecció digital incideixen en les accions que podem adoptar individualment per protegir-nos a la xarxa, amb eines com ara la doble autenticació o les alertes de publicació de dades privades, quins riscos afecten la joventut, eines de control parental, quins són els ciberdelictes més comuns i què hem de fer si hem estat víctimes d’un ciberdelicte, entre d’altres.

La sèrie sobre prevenció de violències masclistes ofereix uns vídeos sobre violències masclistes en entorns digitals i videojocs i també mesures de prevenció de les violències masclistes mitjançant el disseny ambiental. En aquest darrer àmbit es poden trobar vídeos breus sobre la percepció de seguretat a l’espai públic i els elements que hi influeixen, així com els instruments que es poden utilitzar per a crear espais compartits amb una visió feminista.

Quant a la gestió de la seguretat es pot trobar material formatiu com ara la gestió de la seguretat internacional i la jornada sobre dones, seguretat i esport, que analitza com modifiquen les dones els seus hàbits esportius per sentir-se segures.

L’apartat riscos i emergències recull cursos sobre mobilitat i risc, seguretat a les activitats a muntanya i ciutadania i emergències.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies