El conseller de Salut anuncia l’imminent inici de les obres de construcció del nou edifici de consultes externes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova

El conseller de Salut anuncia l’imminent inici de les obres de construcció del nou edifici de consultes externes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

 

Suposarà una inversió de 46’3 milions d’euros i comptarà amb 114 espais de consultes i gabinets.

El nou equipament forma part d’un conjunt d’obres que en els propers anys modernitzaran tot el campus hospitalari amb un pressupost total de 80,3 milions d’euros.

 

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat avui el terreny on s’ubicarà el futur edifici de consultes externes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), situat al costat de l’Espai Hospitalari Polivalent i amb accés des de l’avinguda Pinyana. Balcells ha destacat que l’equipament “suposarà un canvi substancial per les consultes externes i pel conjunt de l’hospital, i permetrà alliberar i reordenar espais.” L’edifici suposarà una inversió de gairebé 46.300.000€ amb l’equipament inclòs, comptarà amb 114 espais de consultes i gabinets, 3 zones d’hospital de dia, espais de suport i despatxos mèdics.

L’equipament tindrà una superfície d’uns 19.000 metres quadrats distribuïts en planta baixa i quatre pisos, i estarà connectat amb l’edifici principal. Es construirà de forma industrialitzada, és a dir, els seus components estructurals es produiran en fàbrica de forma automatitzada i es traslladaran a l’obra per al seu assemblatge. D’aquesta manera es podrà garantir la rapidesa d’execució, minimitzar els residus i augmentar la qualitat.

Actualment l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova compta amb 137 consultes que atenen de mitjana de 2.100 pacients diaris (cada dia passen per aquestes consultes més de 4.000 persones, comptant pacients i acompanyants). El nou equipament permetrà treure fora de l’edifici principal el 90% de les consultes actuals del centre, amb la qual cosa es posarà solució al problema de la dispersió de les consultes i gabinets per les diferents plantes de l’hospital i es prestarà un servei més eficient a la ciutadania.

L’edifici es finançarà amb fons europeus REACT i es calcula que les obres tindran una durada d’un any. Els treballs començaran en les properes setmanes i comportaran canvis de trànsit als voltants de l’hospital.

Nou bloc quirúrgic i altres obres imminents

El nou edifici forma part d’un conjunt de grans obres que modernitzaran tot el campus hospitalari per adaptar-lo a les noves necessitats assistencials de la població lleidatana i que tenen un pressupost global de 80,3 milions d’euros. Unes inversions de gran magnitud que, segons el conseller de Salut, “suposaran un abans i un després en el creixement i millora de l’hospital” i que faran que a partir d’ara “comencem a parlar del parc sanitari de Lleidaperquè s’està treballant de manera conjunta entre l’Arnau i l’Hospital Universitari Santa Maria, i entre l’Arnau, com hospital de referència de terciarisme, i els hospitals comarcals de tota la demarcació de Lleida.”

Entre les obres del centre, el conseller Balcells ha destacat la ja iniciada reforma i ampliació del nou bloc quirúrgic, amb un pressupost global de 24,6 milions d’euros, que dotarà l’hospital de 22 quiròfans amb equipaments d’última generació (actualment n’hi ha 12). Es tracta d’una obra de gran magnitud que es preveu que finalitzi el 2026.

Una altra de les obres determinants és l’ampliació i modernització del servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear, amb un pressupost de 6,1 milions d’euros. Concretament, s’està ampliant el servei per instal·lar-hi, entre d’altres aparells, un PET-TC, utilitzat per al diagnòstic i seguiment de malalties oncològiques, neurològiques i cardiovasculars, i que des del juny de l’any passat l’HUAV realitza, de forma provisional, en una unitat mòbil. A banda del PET-TC, les obres en aquest servei també serviran per instal·lar una ressonància magnètica (RM 3T) que permetrà augmentar el nombre d’exploracions realitzades en una de les proves amb més increment de demanda. Així mateix, s’instal·laran un nou SPECT/TC i un TC d’alta gama, que ampliaran el catàleg de prestacions. Està previst que aquests treballs finalitzin el setembre d’aquest any.

D’altra banda, el servei de Cardiologia disposarà enguany d’una nova sala d’electrofisiologia, que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros. El nou equipament està dissenyat per avaluar el funcionament del sistema elèctric del cor, poder identificar amb precisió un ritme cardíac anormal i decidir quin és el millor tractament per a cada cas. La nova sala s’ubicarà a la sisena planta de l’hospital i està previst que les obres finalitzin al mes de maig.

Finalment, per tal de reubicar provisionalment els diferents serveis afectats per les obres del bloc quirúrgic, es construirà un nou edifici de suport temporal a l’actual zona enjardinada de l’Hospital. Aquest edifici serà modular, s’ubicarà a sobre del pàrquing subterrani, i el seu pressupost és d’1,4 milions d’euros. Les obres començaran en breu i estaran acabades al juny.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies